Monitorizare GPS Auto

Articole 2

Telematica , IOT și monitorizare GPS pentru vehicule

Serviciile de monitorizare GPS și de raportare a utilizării flotei cum ar fi GPS1.RO oferă servicii de monitorizare automată a mașinilor și rapoarte lunare despre flota auto. Mii de biți de date despre mașini sunt colectate și trimise la sistemul GPS pentru monitorizare, unde o echipă de analiști de date și un sistem server monitorizează și analizează sănătatea mașinilor în timp real. Dacă o mașină necesită atenție, GPS-ul comunică cu dealerul clientului, astfel încât să poată răspunde rapid. Distribuitorul va avertiza clientul atunci când este necesară o anumită acțiune, în acest fel se anticipeaza problemele înainte de a se produce. Rapoartele lunare de utilizare a flotei ajută managerii să identifice oportunități de îmbunătățire a eficienței locului de muncă, cum ar fi organizarea buna a operatorilor sau programe de mentenanta mai bune.

Volvo Construction Equipment de exemplu, a folosit rețele de senzori pentru a monitoriza diferite aspecte ale performanței mașinii și pentru a oferi o corecție la distanță a defectelor și o întreținere predictivă.

Tehnologiile digitale permit santierelor de construcții să fie re-imaginate cu mașini autonome, construcții modulare și modelare a clădirii dupa un model informatizat. Dincolo de toate acestea, colectarea și împărtășirea informațiilor digitale este esențială, deoarece diferitele elemente trebuie să comunice una cu alta - nu în ultimul rând cu echipamentele de construcție.
Inginerii în IT pentru serviciile M2M (mașină catre mașină) , monitorizare GPS și IoT (Internet of things) au declarat că principalul motor al conectivității M2M în sectorul echipamentelor de construcții este capacitatea de a monitoriza de la distanță diagnosticarea vehiculelor și de a reduce rata de defectare a acestora.
De asemenea, permite folosirea serviciilor de monitorizare a flotei - localizarea, productivitatea, performanța vehiculului și comportamentul operatorului. Managementul flotei de la distanță este acum destul de bine stabilit, cu o rentabilitate a investiției clar înțeleasă .
Ar mai fi de adăugat, de asemenea, că monitorizarea mașinii a deschis noi posibilități producătorilor de echipamente de construcții să-și schimbe modul în care fac afaceri. În trecut, au vândut sau închiriat un echipament, și cam asta a fost în mare măsură. Conectivitatea le permite producătorilor să se angajeze în lucru în permanență cu clienții, oferindu-le un serviciu și un produs in același timp.
Rețelele de telecomunicații furnizează infrastructura pe care se bazează soluțiile monitorizare GPS si IOT , cu o acoperire mai bună în unele țări decât altele. Dar chiar și în zone îndepărtate cu acoperire celulară nesigură, mașinile pot fi echipate cu dispozitive duale de comunicatii GPRS/ satelit pentru a permite conectivitate stabila.
Cu toate acestea, deoarece echipamentele de retea cu consum și cu putere redusă sunt introduse din ce în ce mai mult, se prevede că "un IoT masiv" va înflori, cu un număr mare de dispozitive inclusiv GPS alimentate la baterii.
Acestea ar putea include, de exemplu, dispozitive care pot fi purtate și care să monitorizeze câte ore lucrează un operator și cât de obosiți sunt operatorii.
Un exemplu de dispozitiv mic care a fost adăugat la această rețea în creștere de conexiuni digitale este senzorul de ulei Hitachi Construction Machinery. A fost extins treptat la un număr de excavatoare ale companiei în ultimele luni.
Nerespectarea corectă a nivelurilor de ulei poate duce la defecțiuni ale mașinilor și la costurile asociate reparării și perioadelor de nefuncționare. Prin urmare, acest dispozitiv extrage date de la doi senzori care monitorizează constant starea motorului excavatorului și a uleiului hidraulic pentru a îmbunătăți ratele de detecție a defectelor. Datele sunt transmise zilnic către sistemul de monitorizare a flotei de la Hitachi, iar distribuitorul este informat prin e-mail sau text, în cazul în care calitatea uleiului se deteriorează sau dacă uleiul devine contaminat. Acest lucru promovează o trecere de la modelul schimbărilor programate ale uleiului in scop preventiv către o abordare mai ad-hoc.
Datele pot fi accesate acum de către proprietarul mașinii prin noua aplicație mobilă de la furnizorul de servicii de monitorizare a mașinii. Alertele se îndreaptă direct către telefonul unui utilizator, cu o descriere exactă a problemei și recomandări cu privire la modul de acțiune pe care îl poate întreprinde. Aplicația include ghiduri pas cu pas pentru ca utilizatorii să poată depana problemele chiar ei
Monitorizarea GPS oferă, de asemenea, utilizatorilor posibilitatea de a localiza mai multe bunuri în orice moment, cu pini care indică pozițiile pe hărțile Google
Apoi, la sfârșitul fiecărei luni, rapoartele despre mașină pot fi descărcate și oferă utilizatorilor posibilitatea de a compara valori, cum ar fi orele de funcționare și sănătatea mașinilor, în decurs de luni.
Platformă cloud
Exista pe piata firme de monitorizare GPS care ofera noi soluții pentru conectarea mașinilor mobile către clienți printr-o platformă cloud.
Acesta include o unitate hardware asemanatoare cu un dispozitiv de monitorizare GPS care este un gateway IoT robust, el conecteaza mașinile din cloud prin interfețe celulare sau wireless și o cartelă SIM M2M, care oferă acces la o platformă Cloud Service.

Firmele furnizoare de servicii de monitorizare GPS si IOT au declarat că soluția a fost concepută pentru a permite producătorilor de echipamente originale și proprietarilor de flote să beneficieze pe deplin de datele mașinilor, optimizând atât gestionarea flotei, cât și proiectarea mașinilor. Informațiile de ultimă oră despre starea mașinii - accesibile de pe orice PC sau dispozitiv mobil - deschide calea pentru diagnosticarea la distanță, ajutând la creșterea productivitatii și duratei de viata mașinilor. După cum menționează furnizorii de servicii GPS dispoziivele IOT oferă fabricantilor posibilitatea de a adăuga valoare prin crearea de noi aplicații și servicii.
Acest lucru arată cum soluțiile GPS ofera posibilitate la anumiți producători de echipamente originale de a furniza soluții complete și nu doar la anumite piese individuale de echipament.
Deci, folosind cea mai recentă tehnologie GPS, un manager este capabil să monitorizeze un spectru mai larg pe mașini, precum și noi tipuri de parametri referitori la combustibil, timpii în așteptare, sarcina motorului și viteza. Ca urmare, pot fi luate decizii mai bine informate, pot fi organizate mai multe planuri de întreținere preventivă cuprinzătoare, iar beneficiile de securitate ale funcției urmarire prin gps sunt mai largi.

Contacteaza-ne