Monitorizare GPS Auto

Articole 3

Monitorizarea GPS și telematica în gestionarea flotelor auto

Probabil sunteți familiarizați cu dispozitivul GPS utilizat în mașina, poate că este un Garmin, un TomTom sau chiar un smartphone care rulează ceva asemănător Google Maps. Aveți o idee în mare despre cum funcționează - vă direcționează către destinație cu ajutorul unor indicații utile de la locația dvs curentă. Ușor pană aici , nu?

Poate că un prieten ți-a spus într-o zi că afacerea ta ar putea folosi servicii de monitorizare a flotei auto , deci ce se poate face? Ce este monitorizarea și este legată de unitatea GPS utilizată în prezent? Prietenul tău are dreptate - monitorizarea GPS ar putea ajuta afacerea ta. Aceasta a ajutat o mulțime de flote să reducă costurile la combustibil, întreținere și asigurari, îmbunătățind în același timp eficiența și productivitatea. De asemenea, poate oferi sigurantă în plus pentru șoferii tăi.

Monitorizarea GPS cum ar fi cea de la GPS1.RO poate avea multe aplicații în economie cat si în viata de zi cu zi , însă, așa cum se aplică în cazul flotelor auto, implică utilizarea datelor sau a informațiilor colectate de la un grup de vehicule conectate prin GPS la o retea de date mobile prin GPRS.
În esență, monitorizarea prin GPS vă poate transforma flota de la o grămadă de vehicule dispersate și separate într-o flotă unita și organizată, care lucrează împreună pentru obiective comune.
Managementul flotei și GPS-ul - Care este legatura dintre ele ?
Deci ce legatură are managemenrul flotei si GPS-ul? Nu sunt sisteme concurente, mai degrabă, GPS-ul este folosit ca parte a unei soluții de monitorizare a flotei auto.
Un receptor GPS (în mod normal o "cutie neagră" ascunsă sub tabloul de bord) colectează date în timp real despre locația și starea curentă a vehiculului. Um dispozitiv GPS ia aceste date și o trimite prin intermediul rețelei GSM către server-ele centrale. Acolo, datele sant procesate, transformate în informații utile și accesate de pe orice computer conectat la Internet.
GPS-ul se află în centrul sistemului de monitorizare, colectând date cheie cum ar fi locația, starea motorului , kilometrii parcursi - de fapt, aproape orice senzor al vehiculului poate fi monitorizat de o unitate GPS conectată la electronica vehiculului.
Monitorizarea vehiculelor evidențiază potențialul GPS -ului și modul în care acesta poate fi utilizat pentru a îmbunătăți eficiența afacerii, în special în flotele auto moderne.
De ce să-ti montezi GPS pe vehiculele firmei?
Din momentul în care vehicule echipate GPS managerii de flotă nu mai trebuie să își desfășoare afacerea în mare parte în întuneric - știu unde sunt toate vehiculele și ce fac. Câteva beneficii obținute de flotele care utilizează GPS pentru monitorizare includ:
Economia de combustibil a crescut cu 18%
Drumuri mai scurte au crescut cu 15%
Incidentele de frânare severe au scăzut cu 77%
Timpul de stationare cu motorul pornit a scăzut 64%
Timpul de conducere a scăzut cu 24%

Datele flotei GPS îi fac pe managerii mai conștienți de ceea ce se întâmplă, de costurile pe care le au și de modul în care acestea pot funcționa mai eficient. Operarea unei flote fără monitorizare GPS este un fel de încercare de a conduce la o limita de viteză fără a avea un vitezometru; fără un indicator clar, niciodată nu știți cât de repede mergeți pentru a va mentine la limita de viteză propusa.
Performanța flotei este la fel. Dacă încercați să reduceți costurile flotei, dar nu aveți nici o idee despre ce cheltuiți de fapt, atunci, în cel mai bun caz, veți avea o abordare brutala pentru reducerea costurilor. Un sistem de monitorizare GPS vă poate oferi un tablou de bord clar de tot, de la kilometri condusi și pana la stat cu motorul pornit pe loc in parcare în mod inutil.
De fapt, veți găsi (la fel ca mulți alți administratori de flote deja) că o soluție de monitorizare GPS simplă poate oferi rentabilitate mare raportată la investiția inițială.

Viitorul monitorizarii prin GPS a vehiculelor
Pe scară globală, industria automobilelor integrează și implementează tehnologii noi pentru a monitoriza performanțele vehiculelor și pentru a identifica defectele din vehicule, asigurând, de asemenea, cerințele de conectivitate wireless de la clienți. Telematica are, de asemenea, alte utilizări. De exemplu GPS-ul este este utilizat în principal pentru asigurarea bazată pe utilizare (UBI) în Regatul Unit. Dispozitivul colectează în mod activ modul în care conducătorul auto conduce mașina. Compania de asigurări ia aceste date, împreună cu locația și alte informații, pentru a evalua și a monitoriza simultan abilitățile de conducere ale utilizatorului.
În concluzie, sistemele de analiză a datelor sunt utilizate pentru a analiza stilurile de conducere în comparație cu datele istorice care sunt deja disponibile în baza de date și în alte depozite de cloud. Pe această bază, prima de asigurare este ajustată. În SUA, dispozitivele GPS sunt folosite pentru a oferi clienti soferilor de taxi si UBER în funcție de locația lor. În caz de accident de asemenea ambulanta poate gasi vehiculul implicat in accident rapid și în timp real.
Se preconizează că, în timp ce pătrunderea sa în Statele Unite ale Americii și Europa de Vest va depăși pragul de 80% până în anul 2024, zone în curs de dezvoltare precum America Latină și Europa de Est vor înregistra o creștere accentuată a utilizării de sisteme de monitorizare GPS în noile vehicule.
În Romania localitațile cu cea mai mare pondere de utilizatre a serviciilor de monitorizare GPS auto sant:monitorizare gps Bucureşti, Arad, Oradea, Timişoara, Satu Mare, Caraş Severin, Baia Mare, Salaj, Cluj, Alba Iulia, Hunedoara Deva, Bistrița Nasaud, Mureş, Sibiu, Valcea ramnicu Valcea, Sibiu, Gorj, Dolj Craiova, Suceava, Harghita, Covasna Sf Gheorghe, Brasov, Arges Piteşti, Olt Slatina, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea Focşani, Buzau, Prahova Ploieşti, Dambovita Targovişte, Teleorman Alexandria, Giurgiu, Calaraşi, Ialomița Slobozia, Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Vaslui, Botoşani.

Video Localizare GPS Video GPS Navigatie Video GPS Tracking

Contacteaza-ne